Ovaj je događaj prošao.

Depresija je vodeći svjetski uzrok invaliditeta, s velikim ljudskim i društvenim troškovima. Psihoterapija je prepoznata kao najvažniji alat za liječenje, samostalno ili u kombinaciji s lijekovima, ali je izazovna za terapeute jer je funkcioniranje pacijenata strukturirano u “začaranim krugovima”. Udruga EMDR Hrvatska pod pokroviteljstvom krovne udruge EMDR Europe, 3. prosinca 2022. godine organizira cjelodnevni online seminar “Neurobiologically Targeted EMDR Treatment of Depression”. Edukaciji će prethoditi uvodno predstavljanje od strane organizatora događanja udruge EMDR Hrvatska i pokrovitelja događanja EMDR Europe Association, te plenarno predavanje o neurobiološki ciljanom EMDR tretmanu depresije. Edukacija je prvenstveno namijenjena članovima nacionalnih EMDR udruga iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Uz prethodnu prijavu i dostavljen dokaz o članstvu u jednoj od navedenih nacionalnih EMDR udruga, pristup online platformi za njih će biti besplatan. Za terapeute koji nisu članovi navedenih nacionalnih EMDR udruga, kotizacija za sudjelovanje iznosi 500,00 kn. Polaznici će po završetku edukacije dobiti uvjerenje o sudjelovanju koje vrijedi kao potvrda ekvivalentna tri sata supervizije u okviru akreditacije za EMDR terapeuta praktičara.


  • Datum: 03.12.2022. 09:00
  • Lokacija Online Događaj

Opis

UVODNO PREDSTAVLJANJE I PLENARNO PREDAVANJE O GRUPNOJ EMDR TERAPIJI

(otvoreno za javnost)


DATUM I VRIJEME: subota, 3. prosinca 2022., 9.00-10.00 sati

MJESTO ODRŽAVANJA: online, link za sudjelovanje: https://bit.ly/EMDR-Uvodno-Predstavljanje

ORGANIZATOR: Udruga EMDR Hrvatska, Palit 91, 51280 Rab, www.emdr-croatia.org

POKROVITELJ: EMDR Europe Association, www.emdr-europe.org


OPIS UVODNOG PREDSTAVLJANJA I PLENARNOG PREDAVANJA

Uoči stručnog seminara “NEUROBIOLOGICALLY TARGETED EMDR TREATMENT OF DEPRESSION” odvit će se uvodno predstavljanje i plenarno predavanje. Ovaj dio programa namijenjen je zainteresiranoj javnosti, posebice osobama koje žele doznati više o EMDR-u i razmišljaju o mogućnostima dodatne edukacije u okviru ovog psihoterapijskog pristupa.

Uvodnu riječ i predstavljanje programa edukacije od strane organizatora EMDR Hrvatska održat će predsjednica udruge, izv. prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, dr. med., spec. psihijatar, grupni terapeut, EMDR level 2 terapeut. Zatim će uvodnu riječ u ime EMDR Europe preuzeti prof. dr. sc. Vesna Bogdanović, dr. med., psihijatar i analitički psihoterapeut, akreditirani trener EMDR Europe, supervizor EMDR Europe, EMDR Practitioner, predstavnik za zemlje jugoistočne Europe pri EMDR board Europe. Naposljetku, uvodno plenarno predavanje o o neurobiološki ciljanom EMDR tretmanu depresije održat će prof. dr. sc. Luca Ostacoli, Sveučilište u Torinu.


MOGUĆNOST SUDJELOVANJA

Prethodna prijava za sudjelovanje na uvodnom predstavljanju i plenarnom predavanju nije potrebna, a sudjelovanje je omogućeno putem online servisa Microsoft Teams. Pristup putem sljedećeg linka: https://bit.ly/EMDR-Uvodno-Predstavljanje


STRUČNI SEMINAR 

“NEUROBIOLOGICALLY TARGETED EMDR TREATMENT OF DEPRESSION”

(sudjelovanje uz prethodnu prijavu na info@emdr-croatia.org)


DATUM I VRIJEME: subota, 3. prosinca 2022., 10.00-17.30 sati

MJESTO ODRŽAVANJA: online

ORGANIZATOR: Udruga EMDR Hrvatska, Palit 91, 51280 Rab, www.emdr-croatia.org

POKROVITELJ: EMDR Europe Association, www.emdr-europe.org

KONTAKT: info@emdr-croatia.org

CIJENA EDUKACIJE: 

  • bez naknade za članove nacionalnih EMDR udruga iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine

  • 500,00 kn za sve ostale EMDR terapeute

ROK ZA PRIJAVU: 30. studenoga 2022.


OPIS EDUKACIJE

Depresija je vodeći svjetski uzrok invaliditeta, s velikim ljudskim i društvenim troškovima. Psihoterapija je prepoznata kao najvažniji alat za liječenje, samostalno ili u kombinaciji s lijekovima, ali je izazovna za terapeute jer je funkcioniranje pacijenata strukturirano u “začaranim krugovima”.

Odnos sa samim sobom i drugima je ugrožen, s odvajanjem od resursa i stavom okrivljavanja i osuđivanja; pozornost je usmjerena prema unutra i ruminativna; prozor tolerancije može biti vrlo uzak, aktivacija se mijenja između hiper- i hipo-uzbuđenosti, s ograničenim prostorom slobodnog kontakta s osjećajima i mislima. Anhedonija i impotencija mogu smanjiti motivaciju i kod klijenta i kod terapeuta.

Istraživanja u "afektivnoj neuroznanosti" otvaraju se novim obećavajućim razvojima, nudeći mogućnost "krojenja" psihoterapijskih tretmana na individualnim neurobiološkim profilima, na temelju bliske veze između središnjeg i autonomnog živčanog sustava u afektivnoj obradi i relacijskom angažmanu.

Radionica će se fokusirati na Deprend model za EMDR liječenje depresije, definiran od strane EDEN (European Depression EMDR Network) te na integrativne alate za sveobuhvatno neurobiološki utemeljeno EMDR liječenje depresije, odabirom tehnika s najboljim omjerom jednostavnosti i učinkovitosti, koristeći audiovizualne kliničke materijale.

Više informacija o primjeni EMDR metode možete pogledati na sljedećim mrežnim stranicama: www.emdr-croatia.org, www.emdr-europe.org, www.emdr.it, www.emdr-se-europe.org, www.emdr.ba, www.emdria.com te www.emdr.com.

Polaznici će po završetku edukacije dobiti uvjerenje o sudjelovanju koje vrijedi kao potvrda ekvivalentna tri sata supervizije u okviru akreditacije za EMDR terapeuta praktičara.


O TRENERU

Edukaciju će održati g. Luca Ostacoli, psihijatar, psihoterapeut, redoviti profesor kliničke psihologije na Sveučilištu u Torinu, Odsjek za kliničke i biološke znanosti, predsjednik Piemontske sekcije Talijanskog društva za medicinsku psihoterapiju, konzultant za EMDR psihoterapijsku tehniku.

CV trenera možete preuzeti ovdje. 


PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE

Molimo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukaciji najkasnije do 30. studenoga putem adrese elektroničke pošte info@emdr-croatia.org, kako bi dobili podatke za uplatu kotizacije i poveznicu za pristup edukaciji.

Svi sudionici moraju dostaviti valjanu adresu elektroničke pošte na koju će dobiti poveznicu za pristup edukaciji.

Članovi nacionalnih EMDR udruga iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine moraju dostaviti dokaz o članstvu kako bi im bio omogućen pristup edukaciji bez naknade.

Polaznici će po završetku edukacije dobiti uvjerenje o sudjelovanju koje vrijedi kao potvrda ekvivalentna tri sata supervizije u okviru akreditacije za EMDR terapeuta praktičara.

Program edukacije možete preuzeti ovdje.


POSEBNA NAPOMENA

Edukacija će se odvijati na engleskom jeziku putem online servisa Microsoft Teams. Sudionici će s linkom za pristup edukaciji dobiti i kratke smjernice za korištenje online servisa.