Nažalost, registracija je završena.

Edukativni trodnevni EMDR seminar „Introduction to Treatment of Trauma Related Dissociation with EMDR Therapy“ mogu pohađati polaznici koji su prethodno uspješno završili EMDR edukacije razine 1 i razine 2 (osnovna razina), koje je proveo akreditirani edukator krovne organizacije, EMDR Europe Association. Seminar provodi dr. sc. Roger Solomon, psiholog i psihoterapeut specijaliziran za područja traume i tugovanja. On je viši predavač EMDR Instituta te pruža osnovnu i naprednu obuku iz EMDR psihoterapijskog pristupa na međunarodnoj razini. Dr. Solomon je ekspert u složenim traumama te surađuje s dr. sc. Onno van der Hart i drugim ekspertima na korištenju EMDR-a na temelju teorije strukturne disocijacije osobnosti (The Structural Dissociation of the Personality (TDSP)). Napisao je 46 članaka i poglavlja u knjigama koja se bave tugovanjem, traumom, složenom traumom i disocijacijom. Polaznici će po završetku seminara dobiti uvjerenje o sudjelovanju koje vrijedi kao potvrda ekvivalentna pet sati supervizije u okviru akreditacije za EMDR terapeuta praktičara.


  • Datum: 27.06.2022. 09:00 - 29.06.2022. 18:00
  • Lokacija Županijska specijalna bolnica Insula (ex Pshijatrijska bolnica Rab), Kampor 224, 51280, Kampor, Croatia (Karta)

Opis

OPIS SEMINARA

Seminar se bavi teorijom strukturne disocijacije osobnosti kako bi se sudionicima omogućilo razumijevanje kliničkih fenomena i simptoma koji prate tešku traumatizaciju. EMDR terapija i modifikacije za ovu populaciju, fazno orijentirani tretman i rad s “dijelovima” osobnosti, razmatraju se i ilustriraju kroz primjere slučajeva i video zapise sesija liječenja.

Teška trauma (zlostavljanje i zanemarivanje) može rezultirati podjelom osobnosti na dijelove. Jedan (ili više) dijelova djeluje u svakodnevnom životu, a drugi dijelovi (emocionalni dijelovi) žive u “traumatskom vremenu” i drže traumatično sjećanje, te su zaglavljeni u prošlosti. Zbog ozbiljnosti traume, može postojati fobično izbjegavanje između svakodnevne osobnosti i emocionalnih dijelova koji drže traumatska sjećanja. Stoga se liječenje mora odvijati u okviru fazno orijentiranog tretmana: 1) stabilizacija, 2) rad na pamćenju i 3) (re)integracija osobnosti.

Diskutirat će se o tome kako raditi s dijelovima osobnosti uz video demonstracije. Fraserova tehnika disocijativne tablice i aktiviranje dijelova (orijentacija u vremenu, suosjećanje/ljubaznost i suradnja, razumijevanje funkcije pozitivnog preživljavanja) a) smanjuju fobiju među dijelovima osobnosti, b) podižu integrativni kapacitet, c) stabiliziraju sustav osobnosti i d) pripremaju klijenta za rad na sjećanjima. Raspravljat će se o kriterijima spremnosti za EMDR obradu sjećanja i modifikacijama standardnog protokola primjerenog za složenu traumu te ilustrirati video zapisima sesija.

Ciljevi seminara:

1) Sudionici će moći opisati disocijaciju kao podjelu osobnosti na dijelove, od kojih svaki ima zasebnu svijest o sebi;

2) Sudionici će moći opisati naizgled normalne dijelove osobnosti i emocionalne dijelove osobnosti;

3) Sudionici će moći implementirati Tehniku disocijativnog stola/Mjesta susreta;

4) Sudionici će moći implementirati tri načina aktiviranja dijelova;

5) Sudionici će moći koristiti modifikacije standardnog EMDR protokola prikladne za klijente sa složenom traumom i simptomima disocijacije.

Više informacija o primjeni EMDR psihoterapijske tehnike možete pogledati na sljedećim mrežnim stranicama: www.emdr-croatia.org, www.emdr-europe.org, www.emdr.com, www.emdr-se-europe.org, www.emdria.com te www.emdr.it 


O TRENERU

Seminar provodi dr. sc. Roger Solomon, psiholog i psihoterapeut specijaliziran za područja traume i tugovanja. On je viši predavač EMDR Instituta te pruža osnovnu i naprednu obuku iz EMDR psihoterapijskog pristupa na međunarodnoj razini. Trenutno radi i kao konzultant Senata SAD-a, NASA-e te nekoliko agencija za provođenje zakona.

Dr. Solomon je pružao kliničke usluge i obuku FBI-u, Tajnoj službi, State Department-u, Uredu za alkohol, duhan i vatreno oružje, Ministarstvu pravosuđa (američkom odvjetništvu) te brojnim državnim i lokalnim organizacijama za provođenje zakona.

Dr. Solomon je ekspert u složenim traumama te surađuje s dr. sc. Onno van der Hart i drugim ekspertima na korištenju EMDR-a na temelju teorije strukturne disocijacije osobnosti (The Structural Dissociation of the Personality (TDSP)). Napisao je 46 članaka i poglavlja u knjigama koja se bave tugovanjem, traumom, složenom traumom i disocijacijom.

Više informacijama o treneru naći ćete ovdje.


PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE I PROGRAM EDUKACIJE

Molimo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje putem prijavnog obrasca na mrežnoj stranici udruge www.emdr-croatia.org ili putem adrese elektroničke pošte info@emdr-croatia.org, kako biste dobili podatke za uplatu kotizacije.

Broj sudionika je ograničen!

U slučaju otkazivanja seminara, odnosno pomicanja na sljedeći mogući datum, izvršit će se povrat novca na zahtjev ili će se uplata smatrati važećom za novi termin. Svi polaznici seminara će prvog dana dobiti sve potrebne materijale za rad te po završetku uvjerenje o završenom seminaru.

Ovdje možete preuzeti program seminara.


POSEBNA NAPOMENA

Seminar će se odvijati na engleskom jeziku.


EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Polaznici moraju imati nalaz BAT testa ne starijeg od 48 sati, kojeg je moguće provesti i pri dolasku, u Županijskoj specijalnoj bolnici Insula.


VAŽNE INFORMACIJE

Kotizacija: 3.000,00 kn za early bird prijave (do 27. svibnja 2022.), 3.750,00 kn za prijave nakon 27. svibnja 2022.

Vrijeme održavanja seminara: 27.06.-29.06.2022.

Mjesto održavanja seminara: Županijska specijalna bolnica Insula, Kampor 224, 51280 Rab - za pronalazak lokacije u tražilicu Google karte upišite plus code: QPHC+QG Kampor


MOGUĆNOST SMJEŠTAJA

Otok Rab nudi niz kvalitetnih mogućnosti privatnog i hotelskog smještaja. Relevantne informacije su dostupne putem Turističke zajednice grada Raba.


KAKO DO RABA?

Otok Rab je s kopnom povezan s tri linije:

Upute za dolazak na seminar iz Pule, Rijeke, Zagreba, Osijeka, Splita i Zadra možete naći na interaktivnoj mapi.

Polazište

Odredište

Preko / via

Prijevozno sredstvo

Vrijeme putovanja

Udaljenost (km)

Rasporedi i cjenici

Osijek

Rab

Zagreb

Osobno vozilo

5 sati i 40 minuta

495

Trajekt Stinica-Mišnjak

Osijek

Rab

Rijeka

Osobno vozilo / javni prijevoz

6 sati i 40 minuta

535

Autobus Osijek-Rijeka

Katamaran Rijeka-Rab

Trajekt Valbiska-Lopar

Trajekt Stinica-Mišnjak

Zagreb

Rab

Stinica

Osobno vozilo / javni prijevoz

3 sata i 20 minuta

215

Autobus Zagreb-Rab

Trajekt Stinica-Mišnjak

Zagreb

Rab

Rijeka

Osobno vozilo / javni prijevoz

4 sata i 30 minuta

260

Autobus Zagreb-Rijeka

Katamaran Rijeka-Rab

Trajekt Valbiska-Lopar

Trajekt Stinica-Mišnjak

Pula

Rab

Rijeka

Osobno vozilo / javni prijevoz

4 sata

210

Autobus Pula-Rijeka

Katamaran Rijeka-Rab

Trajekt Valbiska-Lopar

Trajekt Stinica-Mišnjak

Rijeka

Rab

--

Katamaran

1 sat i 45 minuta

80

Katamaran Rijeka-Rab

Rijeka

Rab

Valbiska (Krk)

Osobno vozilo

2 sata i 30 minuta

95

Trajekt Valbiska-Lopar

Rijeka

Rab

Stinica

Osobno vozilo / javni prijevoz

2 sata i 30 minuta

120

Autobus Rijeka-Rab

Trajekt Stinica-Mišnjak

Zadar

Rab

Stinica

Osobno vozilo

3 sata

140

Trajekt Stinica-Mišnjak

Split

Rab

Stinica

Osobno vozilo

4 sata

270

Trajekt Stinica-Mišnjak